sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kakkua kakkua!

Pikkuisen nuutunutta sunnuntaita täältä maaliskuun harmaudesta!

Oli tosiaan eilen kihlajaiset part. 2, eli pidimme kihlajaiset kavereillemme. Pienimuotoiset olivat, mutta sitäkin mukavammat, kiitos vain kaikille mukana olleille! Jatkoimme sitten paikalliseen jos toiseenkin. Viini virtasi ja laulu raikasi, siksi vähän väsyttää. Krapula kun ei iske viattomiin. Kiitos vielä pikkuveljelle, joka ystävällisesti herätti minut soittamalla puoli yhdeksältä aamulla, kiva, tämä muistetaan.



Kamera ei kihlajaisissa ollut päällä, mutta kakun kuvasin. ;)
Siitä pääsemmekin jouhevasti illan aiheeseen, hääkakkuun.

Yleisesti ottaen pidän kakuista. Syön aina juhlissa kakkua (kolmannen kerran kun satsaa, on hyvä väittää vievänsä kakkua miehelle) ja tykkään itse tehdä kakkuja. Kinuski ja suklaa nam, mutta olen syönyt myös hyvää lakritsakakkua ja kahvijuustokakku on myös jees.

Olen siis vaativa tulevan hääkakkumme suhteen, koska sen pitää olla hyvää ja näyttää hyvältä. Nykyään taitaa suomeenkin olla jo hiipinyt nämä jenkkiläiset helvetin isot ja näyttävät kakut, jotka ovat toki hienoja, mutta entä se maku?

Eräät kihlajaisvieraamme eilen puhuivat, että olivat olleet juuri viikko sitten häissä, jossa oli tälläinen iso, valkoinen "jenkkikakku". Oli kuulemma pirun makea, eikä oikein hyvää. Arvaan, että kyseessä oli tälläinen sokerimassalla päällystetty sokerihumalan takaava ällötys. Hyi, ei meille.

Haluaisin kakkuun, luonnollisesti, jotain mustaa, esim. mustia kukkia tai "pitsiä". Ohessa muutama esimerkkikuva, lähinnä koristeiden osalta.

cakesthatrock.com

makiscakes.com


Oi, viimeisen kakun luurankopari <3. Nuo ovat itse asiassa sirottimet, näin ne jossain muussakin yhteydessä... 

Mitäs muuten sanotte näistä kakunkoristeista?


Mie tykkään, voi olla, että kukaan muu ei. ;)
Oli internetin ihmemaassa toki muitakin mielenkiintoisia kakkuja, mutta, no katsotaan mihin tuleva kakuntekijämme pystyy...

cakecentral.com


juxtapost.com


pumpkinandspice.com
 No, kaks viimeistä oli ehkä vähän liikaa, mutta hienoja ne ovat!

Olen silmäillyt lähialueen kakkunikkareita. Nakkilassa on lähin, Hard Cake Cafe, mukavan näköisiä kakkuja ja kuljettavat lähialueelle (yli 100€ tilaukset), sitä en tiedä onko Köyliö lähialuetta...?

Marjon Herkkukakku, Pori. Siellä näyttää olevan näitä jenkkiunelmia. Makua en osaa sanoa, en ole hänen tekeleitään maistanut, mutta kakut ovat hienon näköisiä.

MBakery, Turku. Tuo valkosuklaalime kiehtoo minua makuna. Koristeilla kakun saa ihan omannäköiseksi ja tuskin noita kovin moni vieraamme on maistanut, vaikka se eniten myyty maku taitaa ollakkin.

No, ensi vuonna lähdemme miehen kanssa maistelemaan kakkuja, katsotaan mihin päädymme, vai pyydänkö tätiäni leipomaan meille kakun.
Itse en ainakaan rupea väsäämään, saattaa olla jotain muutakin tekemistä päivää ennen häitä.

4 kommenttia:

  1. Ootpa löytäny upeita kuvia kakuista! Tuo eka tais nousta mun suosikiksi, vaikka tuo pussaava luurankopari on kyllä aika söpö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka on kyllä yksinkertaisen kaunis. Vaikka tykkään kyllä luurankoparia kantavan kakun ruutu- ja pääkallokuvioinnista. Mutta ne voi olla sukulaismummoille vähän liikaa. ;)

      Poista
    2. Haistatat piutpaut sukulaismummojen mielipiteille ja pääkalloja kehiin vaan XD

      Poista
    3. Niin, lähisuku kyllä tietää mun pääkallo-rakkauden. :)

      Poista

Sano nyt sinäkin jotain.