lauantai 23. toukokuuta 2015

Whiskey in the jar

Lempijuttujani hääjärjestelyissä on karkkibuffetin ja baarin miettiminen.
Tästä voisi ajatella, että olen hirveä karkin mässyttäjä ja viinasieppo.
No, ensimmäinen meni oikein, mutta jälkimmäisen selittää se, että olen toiselta ammatiltani baarimikko. :D


Päätin avata teille nyt hieman hääbaaria, koska siitä ajatukseni alkavat olla kasassa.

Meille tulee baarin tarjoilijaksi kaverini/työkaverini.
Tämä siksi, että kaasojen ei tarvitse huolehtia booliastioista ja että vieraat saavat halutessaan muitakin juomia, kuin tölkkejä / boolia.
Joudun vähän itse toppuuttelemaan itseäni, ettei baariin tulisi ihan kaikkea mitä haluan, voi nuo softisshotit olla jo vähän liikaa. Olisin myös halunnut jellyshotteja, mutta niitä joutuisi tekemään valtavasti etukäteen ja säilytys vie tilaa, joten jos naukkaillaan niitä sitten pienemmissä juhlissa.


Meillä on viron reissu vielä tekemättä ja olen miettinyt, että koska sinne lähdetään, voi olla että mennään vasta elokuun alussa tai sitten aikaisemmin, en vielä tiedä.
Virosta tuomme mietoja; olutta, siideriä, lonkeroa, kahvin avecit ja viinit. Lisäksi ostamme väkevät ja liköörit booleihin. Lisäksi täytyy varmaan tuoda muihin juomiin väkeviä, jos joku nyt vaikka haluaa jonkun rommi- tai jallukolan.
Määriä olen vähän laskeskellut, mutta todennäköisesti nostamme niitä vielä.


Alkumalja meillä on holiton. (Nyt puolet vieraista päätti ettei tule ollenkaan.)
Tämä siksi, että on tarjoilijoille paljon helpompaa, kun ei tarvitse roudata montaa eri tarjotinta ja siinä on aina se oma sähläämisensä, kun yrität ohjeistaa lapsia ja kuskeja oikean tarjottimen luo. (Nimimerkillä: Kokemusta on)
Lisäksi emme Janin kanssa oikein välitä kuohuvista, joten miksi tuhlata rahansa sellaiseen? En ole ikinä juonut hyvää alkumaljaa yksissäkään häissä, omissani aijon niin tehdä.
Alkumaljan ja osan muista holittomista hankimme todennäköisesti suoraan marjatilalta. Näin tulee samalla kannatettua lähiruokaa ja Satakuntalaista osaamista.

Booleiksi meille tulee Lime Green sekä Razzler. Tosin tuon Razzlerin viina on niin kallista, että saatan vielä muunnella ohjetta, tai sitten keksin jotain edullisempaa...
Näille keksitään kyllä jotkut rokimmat nimet.
Olen harkinnut myös alkoholittoman boolin tekemistä, saas nähdä mitä siihen keksitään.


Baari tullaan koristelemaan, olen ostanut sinne valot ja tarkoitus olisi askarrella valokirjaimet.
Lisäksi hyllyille tulee koristeeksi vanhoja pulloja ja muuta asiaan kuuluvaa rekvisiittaa.
Kuvissa esiintyvät baarivälineet pakataan myös mukaan, haluaisin tosin jostain vähän pidemmän sekoitustikun...

Pitäisiköhän varata myös mansikoita ja blender, et sais mansikkamargaritaa...?

Lopuksi laitan ohjeet noihin booleihin, olen laskenut määrät meidän booliastioihin, jotka vetää siis noin viisi litraa. Voi olla, että laskin määrät väärin, mutta onpa vieraat sitten tukevasti kännissä, jossei muuta! (Tokmannilla oli muuten taas noita booliastioita, jos joku on vailla ikiomaa.)

Razzler
2 litraa Bacardi Razz
Loput 3 litraa Sprite
Limelohkoja ja jäisiä vadelmia
Jäitä

Lime Green
1 litra Finlandia Lime Vodka
1 litra DK Sour Apple
3 litraa Sprite
Limelohkoja ja jäitä

Hyvä on myös drinkki, jonka nimeä en tiedä, minulla oli tätä synttäreilläni boolina.
Määriä en ole tähän laskenut. Ainesosat ovat kuitenkin:
Vodka / Kossu
DK Wild Strawberry
DK Sour Rhubarb
Russian edit. virheellisesti muistin, että Sprite, pahoitteluni
Koristeeksi voi laittaa esim. mansikoita.

Ei muuta kuin testaamaan. Tänäänhän on lauantaikin. :)

2 kommenttia:

  1. Hei mahtavaa! Toi Razzler kuulostaa aika hyvältä! Olen ihan totaalinen booliurpo ja mun tekoset on helposti turhan makeita tai viinakkaita. Täytyy kyllä itsekin alkaa tosissaan mietiskellä näitä booliasioitakin vähitellen.

    VastaaPoista
  2. Se on hyvää, sitä saa kausiluontoisesti drinkkinä laivalta.
    Kannattaa miettiä, että mistä drinkistä tykkää ja laskea sen määrät booliin. :)

    VastaaPoista

Sano nyt sinäkin jotain.