perjantai 27. helmikuuta 2015

Rokkitytön ällön vaaleanpunaiset macaronit.

Uhosin joskus taannoin, että koitan tehdä itse jotain kahvipöytään häihimme.

No, koska tykkään leipoa, niin kipot esiin ja tuumasta toimeen!
Bongasin LMD:sta ostamastani Häät-lehdestä macaron-ohjeen ja päätin kokeilla sitä.


Ohje oli helppo. VIRHE!
Huomio 1, Macaronsit eivät oikeasti ole mitään helppoja tehdä, joten jos ohje vaikuttaa helpolta, niin todennäköisesti homma menee päin ...tua.

Mietin siinä mantelijauhetta sekoitellessani, että olen jostain lukenut, että jauhe kannattaa sihdata.
Tässä ohjeessa ei mainittu sihtaamisesta mitään. Noudatin kuitenkin vaistoani ja sihtasin.


Päin pyllyä meni silti. Jauhe (Meiran) oli liian rakeista ja osa meni sihdistä läpi.
Tuloksena rakeinen taikina.
Huomio 2, SIHTAA mantelijauhe ja osta Sallisen jauhetta, se on kai koostumukseltaan parasta.

Ohjeessa käskettiin myös sekoittaa mantelijauhe-tomusokeriseos vatkaimella. VIRHE!
Taikinasta tuli liian jäykkää, eli vatkasin sitä liian kauan. Oli huono pursottaa.

Tässä välissä kerron vielä havainnon tomusokerista. Käytin puolet tavallista ja puolet mansikkatomusokeria. VIRHE!
Joo, valmiit tuotteet olivat ällön kauniin vaaleanpunaisia, mutta maku...
No, ainakaan ne eivät olleet äkkimakeita, mutta oli siinä kyllä mansikanmakukin yhtä kaukana, kuin kuu maasta. En suosittele!
Huomio 3, unohda "makutomusokerit", tee tavallisesta, värjää esim. pastavärillä.

Ei sitten muuta kuin pursottamaan. Ohjeessa käskettiin pursottaa halkaisijaltaan 2cm kokoisia puoliskoja. VIRHE!
Ihan liian pieniä. Taikina ei todellakaan paljon "turvonnut" seisotuksessa, eikä juurikaan levinnyt uunissa, tee isompia, ei noin pienistä tule kuin kiukkuiseksi.

Paistoin 15min, se oli sopiva aika, eivät jääneet sisältä raaoiksi.


Maku ei tosiaan ollut mikään huumaava ja oli ne aika koviakin, ei sellaisia suussa sulavia.
Ja rakeisia. Mutta ihan hyviä ne oli syödä kermavaahdon ja suklaakastikkeen kanssa! :)

Jälkiviisaana menin sitten Kinuskikissan-sivuille ja katsoin sieltä ohjetta.
Sain sieltä kyllä hyviä vinkkejä ja ensi kerralla teen sen ohjeen mukaan.
Juu, en lannistunut, seuraavaksi ostan Sallisen mantelijauhetta ja lyön sen tehosekoittimeen. 
Palaan rapostoimaan asiasta.

Tuliko vastustamaton tarve leipoa itse häihin vai tilata valmiina?

Mukavaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

  1. Ah, ihanan näköisiä jos ei muuta!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä sanonta "moni kakku päältä kaunis", pitää paikkaansa! ;D

      Poista
  2. Haluaisin kovasti häihin macaronseja mutta en ehkä ole niin uhkarohkea, että lähtisin itse tekemään. :D Niiden väkertämiseen kun saa varmasti kulumaan oman aikansa. Luin tosin jostain, että kuoret voisi kai pakastaa, joten hääaamulle jäisi pelkkä täyttäminen. Vähän vaan jännää säilyykö maku samana sulatuksen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luin, että ne voi pakastaa myös täytteineen, mutta sitä en sitten tiedä, että miten se maku...
      Kunnianhimoinen tavoitteeni on tehdä noita ja laittaa pakkaseen esim. kahdeksi viikoksi ja sitten kaivaa ne esiin ja tsekata miten lässähtävät sulatuksen jälkeen ja miten käy maulle.
      Eräs kakkujen tekijä lupasi macaronit euron kipale kakun yhteydessä, mutta vähän se hinta vielä arveluttaa... Jos vaan tekis itse ja säästäis! :)

      Poista
  3. Oon aina ajatellut, että noiden tekeminen on vaikeaa ja nyt sain vahvistuksen luulolleni, haha :D Äitini uhosi noita häihimme tekevänsä, mutta hän onneksi onkin lähes ammattilainen leipomishommissa, joten jospa vaikka sujuisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitisi tekemät macaronit näyttivät oikeinkin hyviltä. :)
      Vielä minäkin teen täydellisiä, vaatii vain muutaman harjoituskerran.

      Poista

Sano nyt sinäkin jotain.