perjantai 4. maaliskuuta 2016

M♥J: Kahvipöydän herkut


Varmaan koko häiden suosikkihetki on käsillä.
En tiedä miksi odotin kahvittelua niin paljon, ehkä sen kakkurumban takia.
Ehkä siksi, että tykkään ihan järjettömästi syödä kakkuja ja karkkibuffa + baari aukesivat myös kahvin yhteydessä.


Mitä meidän hääkahvipöytään sitten loppujen lopuksi päätyi tarjolle?
Kauniiden kuppikakkukuvien, kivikovien macaronsien ja törkeän hintaisten hääkakkujen jälkeen, meidän kahvin kastamiset olivat seuraavanlaiset.


Bebe-leivoksia. Ihania. ♥ Voisin syödä näitä loppuelämäni.
Onneksi keksin kysyä tädiltä ja pitopalvelusta eräs nainen teki näitä ja vielä edullisesti.
Värit mätsää ihan täydellisesti smurffeihin ja mikä parasta; näitä jäi yli! Mulla on niitä laatikollinen vielä pakkasessa! Nam!


Pikkuleipiä. Rakas kummitätini teki näitä meille. ♥
Näissä oli omenamarmeladia välissä, ihania suussa sulavia. Nam. Mulla on näitäkin vielä pakkasessa.


Sitten oli ne hääkakut. Meille tuli sitten loppujen lopuksi pienimuotoinen kakkubuffet.
Virallisesti meidän hääkakkumme oli lakukakku.
Meidän omamme oli sydämen muotoinen ja siinä oli sellainen pieni erotus, että meidän kakussa oli täytteessä lisäksi turkinpippurirouhetta, mutta en laittanut sitä vieraille, ettei mene liian tuhdiksi.
Kakkua kehuttiin todella paljon ja se kyllä sopi teemaan erinomaisen hyvin. Siinä oli kyllä jotain rock´n rollia, jos jossain! Kakku oli ilman koristeita, musta kiille oli itsessään jo niin täydellinen. :)


Toinen ehdokas oli valkosuklaa-mustikka kakku, joka siis on Kaasozillan tekemä ja hänen itsensä soveltamalla ohjeella. Se oli hyvää. Ei liian makeaa ja mustikat sopivat tähän erinomaisesti + koristeet tuli samalla. Kiitos A, en voi koskaan kylliksi kiittää! Kätevänä emäntänä, kun Kaasozilla kävi itse keräämässä mustikatkin takapihaltaan olevasta metsästä tyyliin perjantaina. Ihan käsittämätön nainen.


Sitten oli vielä Nakukakku, jonka ohje löytyy siis Belle Époque-hääblogista.
Koska meillä oli yksi vieras, joka oli sekä laktoositon, että gluteeniton-ruokavaliolla, tein tästä kakusta sellaisen. Toki pitopalvelukin oli tehnyt leivoksia kyseiselle henkilölle, mutta minusta on näin erikoisruokavalioisena ihan perseestä, jos minua ei ole huomioitu. Ja olis se nyt ihan hanurista, jos ei kakkua saisi. En ole ikinä leiponut mitään gluteenitonta, mutta ei se ollut edes vaikeaa!
Nykyään kaupoissa on jo vaikka ja mitä jauhoseoksia gluteenittomana, että rohkeasti vain kokeilemaan.
Nakukakku koristeltiin Kaasozillan aamupäivällä hakemilla mansikoilla, muuta se ei sitten tarvinnutkaan, koska tuo pinta oli oikeasti niin kiva.


Linkit kakkujen ohjeisiin ja hiusten halkomista niiden osalta löydät täältä. :)
Kakkuja meni vaihtelevasti. Nakuja oli neljä, niistä jäi yksi, jota oli vähän aloitettu.
Mustikkakakkuja jäi kaksi kokonaista (tehty viisi), joista toisen vein naiselle, joka antoi meidän pystyttää pihalleen opasteen. Hän asuu siis juhlapaikkaa vastapäätä. Toinen meni meille pakkaseen ja se syötiin Venetsialaisissa.
Lakuja jäi ainakin yksi kokonainen (tehty viisi), se oli vielä kiinni kakkuvuokassa, joten palautin vuokan kakun kanssa. :) Taisi lakuja jäädä toinenkin vajaa, se syötiin pois rääppäjäisissä.
Sitten jäi meidän hääkakku, sen pakastin kahdessa osassa. Toinen puolikas syötiin puolivuotishääpäivänä ja toinen syödään sitten 15 elokuuta 2016.


Kahvin kanssa oli tarjolla myös likööriä ja konjakkia.
Ne roudattiin Tallinnasta. Muistaakseni kaksi pulloa Larsen VSOP konjakkia ja kolme pulloa vai olisko ollut neljän pakki, Vana Tallinn kermalikööriä. Konjakit meni illan aikana kaikki ja kermalikööriä oli vajaa pullo sunnuntaina.


Semmoiset eväät. Vaikka hääkakkujen itse tekeminen oli aivan älytön idea ja ihan pienen stressin kerkesin niistä repiä, niin kyllä se kannatti! Lopputulos oli oman näköinen ja makuinen ja kyllä siinä varmaan joku penni rahaakin säästettiin. Lisäksi moni vieras kävi sanomassa, että oli hyviä kakkuja ja nostavat hattua meidän urkalle, niin se kyllä lämmitti mieltä.
Että voin suositella! Saa ainakin mitä haluaa. :)

Lisäksi aivan erityinen kiitos isälle, joka toi metsästä koivupöllejä pahimpaan nila-aikaan, että saatiin hääkakuille aluset!

Seuraavaksi leikataan sitten sitä hääkakkua.

Postauksen kuvat © Mika Peltomaa Photography, ethän kopio!

4 kommenttia:

  1. Oi! Tuo teidän kakkubuffee näyttää ihanalle ja kahvipöytä muutenkin! Tuo lakukakku on varmaan tosi hyvää! Täytyykin kokeilla tehdä sellainen! On muuten kiva noiden kakkujen kanssa, kun ne lopulta eivät tarvitse mitään ihmeellisiä koristuksia, vaan kaunis pinta ja muutama marja riittää. Näin muuten kuvaajasi häämessuilla Tampereella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lakukakku on hyvää, kannattaa kyllä kokeilla. :)
      Oon kyllä tyytyväinen tähän kakkuratkaisuun, meni kyllä ihan nappiin ja pitopalvelukin pääsi helpolla.

      Joo, piti lähteä Tampereen messuille ihan Mikaa moikkaamaan, mut ei sit vaan tullut lähdettyä... Ehkä ens vuonna! ;)

      Poista
  2. Terve! Eksyin blogiisi jonkun häihiliittyneen googlehaun kautta. Ihanan virkistävä hääblogi! :) Ryhdynkin nyt penkomaan mitä kaikkea kivaa täältä vielä löytyy. Itse tempaisin karkauspäivänä ja kosin miestäni reilun 10v yhteiselon jälkeen :) Häät syksyllä 2017 <3

    -E-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve! Mukavaa, että löysit tiesi tänne ja hei mahtavaa toimintaa, onnea!
      Ihanaa hääsuunnitteluaikaa, nauti siitä täysin siemauksin, sitä tulee ikävä, vaikka se joskus vähän stressiäkin saattaa tuottaa. :)

      Poista

Sano nyt sinäkin jotain.