tiistai 1. syyskuuta 2015

Hääkakkuhelvetti osa 2; testikakut

Varoitus! Älä lue, jos sinulla on makeanhimo tai laihdutat! ;D

Taannoin kirjoitin siitä, kun päätimme tehdä Kaasozillan kanssa häihimme kakut itse.
Päädyimme tekemään juustokakkuja, koska ne voisi vain irroittaa vuuasta, heittää tarvittaessa koristeita päälle ja valmista!

Teimme erilaisia testiversioita, testasimme pakastamista ja tietenkin maistelimme luomuksiamme.

Kaasozilla teki ensin erään kirjan ohjeella Dumlekakkua, josta ei ole kovin kummoista kuvaa. Sitä syötiin polttareissani, oli nannaa, mutta ei hääkakun veroista. Liian rahkainen, eikä Daim oikein edes maistunut.
Hän teki myös omasta päästänsä valkosuklaa-mustikka-kakun, joka sitten sai kunnian päästä hääkahvipöytäämme. Tästä luomuksesta minulla on vain kännykkäkuvia, joten saatte luvan odottaa virallisia kuvia.

Itse tein ensin Kinuskikissan Valkosuklaisen sateenkaarikakun, ilman sateenkaarta tosin.
Kakku ei ole liian makea, vaan juuri sopiva ja tosi kaunis ilman raitojakin.
Tämä oli hyvä vaihtoehto, mutta sitten Kaasozillan kakku vei tämän paikan.



Koristeita ei muuten kannata laittaa päälle, kuin vasta juuri ennen tarjoilua. Kuvan pääkallokoristeet on tehty Kick-patukasta ja vettyivät oltuaan yön yli jääkaapissa.

Kokeilin eräästä kirjasta Rocky Road-kakkua.
Se oli todella vaikea tehdä, koska siinä piti pohjan keksimössöä roiskia myös reunoille.
No ihan hirveehän siitä tuli. Lisäksi ohje oli tosi "outo". Siinä oli mm. liivatteen liottaminen lämmitettyyn kermaan, mitä en ole milloinkaan tehnyt. Olin ihan varma, että kakku ei hyydy ikinä, koska jouduin korvaamaan erään ainesosan toisella.



Kyllä se vain hyytyi. Koristelin sen perinteisellä Rocky Road-tyylillä - pähkinöitä, minivaahtokarkkeja ja suklaakarkkeja + -kastiketta.
Kakku oli kyllä hyvää, mutta TODELLA makeaa. Lisäksi tekotapa oli niin vaikea, että hylkäsin tämän hääkakkuna.

Kolmas testikakkuni oli sitten Belle Époque Wedding Diary-blogin suklaamoussekakku.
Se ei ole vaikea tehdä ja vielä vaivattomampi irroittaa vuuasta! Minä ainakin vain ns. kippasin sen pois ja irroitin muovit. Kakun pinta on ihana muovien jäljiltä!
Testikakku ei kaivannut koristeita ja se oli tosi hyvää!



Tämä kakku päätyi häihimme, tosin laktoosittomana ja gluteenittomana, koristeenaan pelkkiä mansikoita.

Meidän oma kakkumme aiheutti päänvaivaa.
En halunnut kaikkia kakkuja suklaisiksi, vaikkei suklaassa mitään vikaa olekaan!
Sitten muistin joskus nähneeni ohjeen lakukakkuun ja siitä se ajatus sitten lähti!
Taas Kinuskikissan sivuille ja sieltä ohje Lakritsipommiin.
Ei vaatinut koristeita ja maistui, ainakin näin lakritsan ystäville.
Ainoa harmittava takaisku oli se, että Domino Black-keksejä ei ilmeisesti enää edes valmisteta. Mutta kyllä normaalit Dominot oli tarpeeksi tummia.



Tästä tuli siis virallinen hääkakkumme. Tein niitä meille yhden omaksi ja vieraille omat versiot, että kaikki pääsevät halutessaan hääkakun makuun.

Kirjoittelen hääkakuista, niiden tekemisestä ja menekistä paremmin, kun saan kahvipöydästä kuvia.

5 kommenttia:

  1. Omnom! Vau, testikakuiksi aika hurjan hyvännäköisiä :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ne hyvänmakuisiakin! (Mikä häädietti?) ;D

      Poista
  2. Hei! Mielestäni blogisi ansaitsee Liebster Awardin! Lue lisää täältä http://huntuahattaraa.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Damn, Luraish ehti juuri ennen :D

      Mielestäni blogisi anstaitsee Liebster Awardin. Lue lisää täältä! :)

      Poista
    2. Voi kiitos!
      Mikä kunnia ja kaksin kappalein!
      Ehdottomasti vastaan teidän molempien kysymyksiin, kiitos!

      Poista

Sano nyt sinäkin jotain.