tiistai 23. kesäkuuta 2015

Hääkakkuhelvetti.

Kun kutsut olivat lähteneet ja ensimmäisiä ilmoittautumisia alkoi satelemaan, niin tajusin, että tätä tyttöä viedään nyt ja lujaa!

Ei hel*vetti, meidän häihin on oikeasti alle kaksi kuukautta!
Kaikki kaatuu niskaan ihan juuri. Tai ehkei sittenkään.
En tiedä. Tuntuu, että kaikki valmiiksi mietitty on yhtä sekamelskaa.
Pitäisikö oikeasti alkaa kirjoittaa listoja?

Olen viimeisen puoli vuotta repinyt stressiä hääkakusta.
Kun minä haluisin sen olevan IHAN SIKAHIENO!
MUTTA. Se sikahieno valitettavasti maksaa hunajaa ja mansikoita.
Pyysin tarjouksen hääkakusta, joka suurinpiirtein näyttäisi tältä:


Siis yksi tuollainen ja loput sitten samanmakuisia, mutta ulkonäöltään vaatimattomampia.
Juu, noin 600€. Nice. Ei tuu kauppoja. Ei vaikka vanhempani lupasivat maksaa ne. Ei.
Kuusisataa. Se on melkein yksi lainanmaksuerä.
Sillä ostaa uuden hääpuvun.
Sillä ostaa EMP:ltä AC/DC-nahkarotsin, jos ei kahta!
Sillä ostaa ruokaa, maksaa vakuutusmaksuja, eieiei.

En kuitenkaan halua perinteistä kermakakkua, sellaisen varmasti saisin pitopalvelun kautta.
Kummitäti ja pari muutakin ovat kysyneet, että miksi en leivo itse.
Koska mulla on muutakin tekemistä hääaamuna, kuin koristella kakkua!
Ellei sitten....

...juustokakku! Avot!
Plääni on seuraavanlainen: perjantaina painetaan ihan hitokseen juustokakkuja valmiiksi vuokiin ja sitten kylmään hyytymään. Lainaan kaikilta varteenotettavilta niitä vuokia, selvitän vain ensin pitopalvelulta, että kuinka monta kakkua täytyy tehdä. Sitten lainataan/varastetaan/vuokrataan jostain kakkuteline ja pitopalvelu hoitaa kakut esille. Ouraiditen. Kuulostaa helpolta, toteutus onkin sitten eri asia.

Ja miten ne koristellaan? Siinäpä vasta pulma. Kick-patukoista saa kaulimalla massan, josta voi ottaa esim. muotilla kuvioita kakun päälle. Tai sitten haen meltsejä ja sulatan ja pursotan.
Jotain sellaisia "päälleheitettäviä" ne täytyy olla, että pitopalvelun homma on helppo.

Ihan hullua? Olen valmis tinkimään ulkonäöstä, en mausta.
Tekisitkö / teetkö itse hääkakkusi?
Muistatko millaisia hääkakkuja olet syönyt? Minkä näköisiä tai makuisia ne ovat olleet?
Minä en muista kuin yhden ja sen takia, että siinä oli lakkaa ja en pidä lakan mausta.
Otan siis riskin, toki koevedos täytyy tehdä ensin.

Halukkaat voivat ilmoittautua hääkakkutalkoisiin 14.8!
Menen nyt raapimaan päätäni ja nyppimään tikkuja kynsien alta.

ps. En ole unohtanut arvontaa. Tai siis, en ihan ole.. Arvonta suoritetaan vielä tällä viikolla, älkää peljätkö! 

9 kommenttia:

  1. Tehkää kakkubuffee monta erilaista. Tässä helppokoristeinen ja helppotehdä-kakkuresepti.http://belleepoquewedding.blogspot.fi/2015/06/kakkubuffee-nakukakku-eli-naked-cake.html .Suomalaiset mansikatkin ehtii hyvin koristeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkubuffee on kyllä hyvä idea! Täytyypä metsästää reseptejä!
      Nakukakut on hauskoja ja sopisi teemaankin, mutta ehkä pitäydymme juustokakuissa, tai mistä sitä tietää... ;)
      Kiitos vinkeistä! :)

      Poista
    2. Tuo nakukakku on juustokakku. Pohja sokerikakkupohja. Pohjat voi urakoida aikaisemmin valmiiksi ja juustomousset päälle ed iltana. Kostuttelee pohjat vaan hyvin. Mun blogissa on sit toi suklaamoussejuustokakkuresepti.

      Poista
    3. No niinpä onkin! Yritin aikaisemmin tihrustaa puhelimen näytöltä ohjetta ja kuvassa kakku ei näyttänyt yhtään juustokakulta.
      Mutta tuo suklaaversio, se on varmasti ihan mielettömän hyvää! Pakko kokeilla ohjetta, kyllä meidän häissä on kohta sellaiset kakkukestit, että niitä muistellaan vielä vuosien päästä! :)
      Kaaso oli saanut vinkin sokerikakkupohjan käytöstä juustokakussa, taitaa toimia hyvin. Kyllä tässä rupesi ihan jauhopeukaloa syyhyttämään!

      Poista
  2. Tai siis yleensä marjoja... viinimarjat, mustikat.

    VastaaPoista
  3. Hääkakun/kakkujen tekemisessä itse ei mun mielestä ole mitään hullua, koska mäkin aion tehdä ne itse.. :D Eihän se vaadi muuta kuin hyvän suunnitelman, harjoittelua ja vähän paineensietokykyä :) Paras hääkakku, jota oon syönyt, oli morsiamen kaverin tekemä. Siinä oli vaniljakreemiä ja vadelmaa. Huonoin hääkakku puolestaan oli mauton valkosuklaakakku, joka oli pelkkää ilmaa eikä lainkaan makua.

    Btw, useat koristelutekniikat kestää hyvin jääkaapissa yhden yön yli. Juustokakkujen kohdalla tuli mieleen esimerkiksi pinnalle tehtävät kiehkurat:

    http://www.cookingclassy.com/2011/11/white-chocolate-raspberry-cheesecake-2/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain tänään vinkkejä kakun pakastamisesta! Noita kiekuroita ajattelin kanssa koristeeksi, katsotaan mitä saan aikaan. :)

      Poista
  4. Ohhoh, sähän oot hommaan ruvennut :D Mut peukku juustokakuille kyllä ehdottomasti! Meillä oli perinteinen kermakakku kinuskipäällisellä ja se oli kyllä ihan superhyvää, vaikkakin jos olisin saanut ihan itte päättää, olisi meilläkin ollut nimenomaan juustokakkua ja varmaan vielä eri makuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hääjärjestelyt ovat tuntuneet liian helpoilta, pakko saada haasteita! ;D
      Siis kinuskikakku on ehdoton NAM!, mutta en saa kinuskia onnistumaan aina, joten en ehkä lähde sitä kokeilemaan...
      Alan kallistua erimakuisiin kakkuihin, koristelut vain aiheuttavat päänvaivaa.
      Katsotaan mitä syntyy, palaan raportoimaan aiheesta. :)

      Poista

Sano nyt sinäkin jotain.